dissabte, 17 de setembre del 2011

L'AjMiR no s'apaga!

Sentim haver tingut el blog un pél aturat, doncs la construcció, la difusió i la dinamització del Casal Popular El Brot ( Crta, Vella, 52) ens ha tingut ocupades vetllant pel bon funcionament d'aquest i aparcant, en la justa mesura, la lluita política de l'AjMiR pròpiament.

Tanmateix, amb l'arribada del setembre i la Diada Nacional, l'Assemblea de Joves ha fet 4 anyets, i amb aquests, una nova empenta i energia per continuar endavant amb el somni.


Enguany, hem començat temporada amb la tradicional Marxa de Torxes, celebrada el dissabte 10 sota el lema " Marxa per la independència dels Països Catalans". Clar i consís. Clar i català.
La Marxa volia incidir, sobretot, en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que qüestiona el català com a llengua vehicular i permet un atac a la immersió lingüística del nostre país.


La marxa finalitzà al Casal Popular El Brot on es va oferir rom cremat i festeta de la Terra un cop llegit el comunicat de la CAL i culminà amb la cantada d'Els Segadors.

Per primera vegada i continuant amb els actes de celebració de la diada, l'AjMiR i la CAL es hem unit per organitzar un acte alternatiu al institucional.
Un acte popular, cultural, i alhora, reivindactiu. Un acte on tots i totes les assistents creien en el què feien, veien, escoltaven o participaven. Un acte on les pantomimes de les ofrenes florals recaptatòries de vots i discursos de paraules buides van quedar lluny d'allí i on el carrer es va omplir de festa, discurs i intercanvi d'opinions. Un acte on l'esforç i l'energia no era una llosa sinó la cara visible de la voluntat d'un somni.

L'acte s'inicià amb un torneig de Bitlles Catalanes, continuà amb l'acte polític, a càrrec d'en Sergi Argelés,  i una lectura de poemes d'en Miquel Martí i Pol que volgué finalitzar amb un bermut popular que s'allargà amb un nou torneig improvisat de bitlles.



I tot i que ens agrada que els actes realitzats al nostre poble surtin bé, la diada no acabava aquí, sinó a la gran Manifestació de Barcelona on una trentena de persones ens vam trobar concentrades a l'estació Montcada- Manresa a les 16.30.

Acabem, agraïnt a totes aquelles persones que van assistir als actes, que van participar-hi i van ajudar en tot el que restava a les seves mans.
Sabent que cada cop Montcada és més forta i més conscient i que l'AjMiR gaudeix de l'empenta i la voluntat per no abandonar a mig camí.